Beslutet

Som jag sagt förut, beslutet är taget! Det här måste ha varit mitt svårast beslut någonsin. Har i och för sig inte tagit speciellt många belut, mer än gymnasievalet och andra "småsaker". För några veckor sedan kände jag bara att jag ville hem, hem, hem! Jag och Camilla hade ett samtal om att jag hade hemlängtan osv. Efter det kändes det mycket bättre, men hemlängtan fanns fortfarande där. Jag har försökt att överväga alla bra och dåliga saker med att åka hem eller inte. Har gråtit och grubblöat över det här den senaste veckan. Ni kanske tycker att det bara är att fatta ett beslut, men jag LOVAR, det var inte lätt. Eller åt minstånde inte lätt för mig! Jag som knappt knappt kan välja glass! Det bästa hade vait om en ängel eller något kom och viskade i mitt öra hur jag skulle göra- jag hatar fatta beslut! Jag hoppas verkligen att det är någonting som jag kommer bli bättre på! Vilket belut jag än skulle ta så kände jag att jag kommer ånga mig, men flera personer har sagt till mig att det inte finns några fel beslut. Det känns så skönt att höra!

Mitt beslut är i alla fall att åka hem. Jag kommer hem till jul. Och stannar. Ska jag vara ärlig så känns det lite sorligt. Jag kommer sakna massa saker här! Mamma sa till mig att London alltid kommer att finnas kvar, och det har hnon ju så rätt i! Camilla har sagt att dom kommer vara kvar, då kan jag hälsa på Tom och Matilda, för dom kommer jag sakna! Även om jag kommer sakna så mycket här, är min "dragningskraft" hem väldigt stor. Pappa tror att jag kommer tycka det är kul hemma i 1,5 månad, sen vill jag tillbaka igen. Han har säkert rätt! Jag önskar att det inte vore så, då har jag ju fattat fel beslut!

Jag åker hem den 18e december. En fredag. Om 51 dagar. Jag har varit här i 80. Det känns som om jag har varit här hur länge som helst, fast ändå inte. Hoppas nu nästan att tiden fram till jul går långsamt. Innan mitt beslut var det helt tvärtom. Jag ville bara spola fram tiden med en gång! Men nu har jag ju bara den här tiden kvar här, jag måste ju ta vara på den. Precis som jag kännt nu ett tag, och som Nathan sa att; Det är bättre om du åker hem om du inte mår bra. Då har du två månader kvar här som du verkligen måste göra någonting av, istället för att bara tänka att om 8 månader åker jag hem igen, guud, så lång tid! et känns så bra, för precis så är det!

Jag vill vara starkare än jag är. Jag är feg o har inget mod alls. Jag vill kunna göra den här typen av saker utan att bara längta hem hela tiden. Jag vill kunna tänka att; det löser sig. Jag vill ha bättre självförtroende. Jag vill sluta ora mig för saker hela tiden. Jag hade velat säga att jag bott i London i nästan ett år. Jag ville känna mig stolt över det jag gjort och jag ville bli bättre på engelska.

Dessa låtar kommer jag alltid att förknippa med min tid i London. Får ta d mig dom hem och sen när jag längtar tillbaka får jag lyssna på dom. Antagligen en dum idé, för detta är låtar som man lätt kan fälla tårar till.


Vill slutligen säga att jag mår bra, men detta har faktisk varit en ganska jobbig tid för mig. Tack alla som stöttat mig, ni kan själva avgöra om ni ska ta åt er eller ej. Ert stöd betyder mycket. Kärlek till er! ♥

Lots Of Love
Helene


Jag älskar dig

 

 

 

Jag ville bara säga att världens bästa mamma fyllde år i lördags! Det ver verkloigen tråkigt att inte kunna vara hemma och fira dig. Men skype funkade ganska bra det med. Hoppas att du blev glad för, och att du gillar tröjan som du fick av mig på posten. Mamma, jag älskar dig, du är så bra! Snart ses vi ♥


Här har ni den coola snyggingen ;)

Lots Of Love
Helene

Nu är det klart!

-Beslutet är taget...!


helgen har gått fort

Nu är jag tillbaka igen efter dåligt bloggande några dagar. Har kanppt haft någn tid, och nör tid funnits har jag helt enkelt inte haft någon lust.

Fick ledigt i fredags så mamma kom på idén att jag kunde simma. Sagt och gjort jag åkte till en simhall, simmade 50 längder och tog mig där efter in till Oxfors street. Var sugen på att handla lite julklappar, men det blev inga större grejer. Köpte mig ett par "fejkuggs" och lite andra saker. Till kvällen gick jag hem till en tjej som heter Isabel, hon var barnvakt och jag höll henne sällskap. Trevligt!

Ikea med Lisa var planerat och så blev det! Var dock barnvakt mellan 12 och 14 för att Nathan och Camilla var ute4 och åt lunch. Mötte Lisa och vi tog oss till Ikea (efter en del strul med allt var underground innebär). Vad kul det var att komma till Ikea!!! Där kände man sig som hemma och svenskar träffade vi på också. Blev köttbullar till lunch för Lisa, och för mig någon panerad fisk. Köttbullar är inte riktigt min grej även om jag egentligen borde ätit det när jag var på svsnak Ikea! Ikea-shoppingen bestod av pepparkakor, marabou, julmust och tunnbröd. Supergott ju! Stressig hemfärd för att återigen vara barnvakt! Jag och Lisa beställde hem pizza, åt lite kladdkaka och kollade på Jalla Jalla. Pratade massa och kom isäng vid tolv eller nått tror jag.

Jätteskänt att få en extra sovtimme! Vi hade sagt klocka fär vi båda hade planer för dagen. Jag skulle möta upp Lobve och hans familj som denna helg var i London inne på Oxfordstreet. Vi gick på Primark, kollde lite turistgrejer åt lunch och på engelsk pub. Följde med dom till deras hotell innan vi gick ut för att äta middag. Pizza express! Tack för att ni bjöd mig på allt under dagen !!!

Jag har känt sedan i lördags att jag har haft något i halsen, huvudvärk, tendens till feber, hosta och ja, hela det där kittet. Skulle kanske inte simmat trots allt ? Igår var jag helt slut efter dagen men nu ligger jag och vilar i soffan. Hela den här dagen blir en segisdag, men måste hämta Tom och Matilda och 1.5 timme. Skönt att det inte är någon skola ikväll!

Sen har jag lite att berätta...
...jag återkommer...!

Lots Of Love
Helene

Till Lise...läs detta!

(Lyssna på denna låt medan du läser)



Lise.
Igår skrev du, den fina tjej som du är och, min, och BARA min syster sånna fina ord på din blogg till mig. Ord som jag verkligen behövde och behöver höra just nu. Just nu tänker jag väldigt mycket på ett speciellt val. Ett beslut. Ett för mig, svårt sådant. En stor anledning till att jag känner som jag känner och att detta val eventuellt är aktuellt är på grund av dig. Jag saknar dig så himla mycket. Jag saknar att sitta i din säng och prata. Prata som systrar. Jag minns för bara något år sedan när du nästan varje natt kom intassanades med ditt täcke och din kudde till mitt rum och frågade om du fick sova hos mig. Jag sa alltid ja, men ibland var jag tveksam. När du sedan slutade komma in så saknade jag det jättemycket istället!
Men i alla fall,  jag sa till mamma att jag nästan trodde att Du tagit hjälp av henne när du skrivit på din blogg.. Något Du inte hade. Jag hade faktikst ingen aning om att det fanns en sådan liten poet i dej Lise. Gullig du är och gulligt skrivet var det. Och hade jag inte åkt hit till London hade jag kanske inte märkt det. För då hade det där inte skrivits. Tänk att man lär sig någonting varje dag.

Du och jag har bråkat en del i våra dagar. Vissa perioder mer än andra. Det vet vi båda två. Vi har sagt dumma saker åt varandra, och kunnat vara riktigt elaka mot varandra. Men jag VET att varken du eller jag menar vad vi sagt. Orden bara kommer när man är arg eller ledsen. Det som är så bra är att vi också kan ha väldigt roligt ihop. Den senare tiden (eller innan jag åkte hit till London) tjaffsade vi knappt. Nu kankse det låter som om att vi mest bråkar, men det gör vi ju abslout inte! Att ha en syster är verkligen så guld värt! Jag skulle inte vilja byta ut dig mot någonting alls, det är du alldeles för bra för! En syster är det bästa man kan ha, det kan ingen säga någonting om! Alla borde få fa en egen syster tycker jag!

Nu när vi är i från varandra, så märks det ännu tydligare vad mycket du betyder för mig (och jag för dig också tror jag). Att vi när vi var hemma och småtjaffsade inte bara struntade i det. Nu önksar jag bara att få träffa dig igen! Jag vet att du finns där, och att vi ses om två månader igen, men den tiden tills dess känns väldigt lång! Hur länge jag än blir kvar här i London så har jag i alla fall lärt mig någonting. Att verkligen ta vara på dom och det man har. Jag kan här längta till att gå ut och kratta på tomten. Vem trodde det? Kratta liksom?! Men allt får en sådan mycket mer betydelse efter en sån här grej som jag gett mig ut på. Sverige är så bra, min syster är så bra, min familj är så bra och mina vänner är så bra!

Lillasyster, jag älskar dig!
Och kom ihåg, att det som inte dödar oss, det gör oss starkare! Vi kommer vara så starka efter det här!

Lots Of Love
Storasyster


 




Jag kan inte säga det för många gånger : Jag älskar dig! Jag älskar dig! JAG ÄLSKAR DIG! JAG SAKNAR DIG! ♥

 

 


Pubkväll med 60+are

Igår knackade Camilla på min dörr, jag såg att klockan var 07.22 och fick panik! Jag börjar ju 07.00!  Tog på mig kläderna som låg närmast och sprang ner till köket. Där står Camilla och stryker, barnen springer (och kryper)omkring och Nathan är även han i köket. Kolla på klockan igen och såg att den var 08.30! Jag fick så dåligt samvete. Camilla och Nathan skulle inte iväg fören 09.00 för att kolla på någon skola, så hon sa att hon hade låtit mig sova. Så gulligt ! Tog sen även en dusch, innan jag började "jobba".

Var iväg men barnen på någon baby-grej på förmiddagen. Det var faktiskt kul!
Skulle möta Lisa inne vid svenska kyrkan vid sju, halv åtta, för att gå på ung och ny i London. Hade dock ingen karta med mig, så det tog ett tag innan vi fann varandra :P HAHA! Men tillslut så...
Vi hade ju som sagt räknat med ung och ny i London, men ja, det var mer gammal och erfaren i London, haha! Just denna onsdag så var det pubkväll med enegelska sånger som gällde. Och där satt vi, jag, Lise och en annan tjej som vi träffade med namn Martina (jättetrevlig!) med alla typ 60+are och sjöng. Ja, men det var väl en upplevelse det med måste jag säga ;) Hade i alla fall ett trevligt sällskap. Sämre kan det bli!

Just nu är barnen på dagis. Jag har gjort min läxa och bytt laken, eller jag är mitt uppe i det. Ska kolla på Bonde söker fru, sen äta lunch. Ikväll är det skola som gäller...usch, orkar inte idag! Fast Camilla gav mig ledig imorgon, vilket betyder att jag kan kolla på TV hur länge som helst ikväll, för imorgon är det sooovmorgon ! Tjiihoo!

Lots Of Love
Helene


Så det så!

- Jag är i pysseltagen!




Lots Of Love
Helene


måndag

Idag finns det inte så mycket att säga. Kan faktiskt inte komma på någonting för tillfället. Har varit på Rhyme time och en one o´clock-liknande sak med barnen. Har även hunnit med att baka muffins! Till middag har jag och Camilla ätit potatis mos och korv. Korvarna var verkoigen asgoda! Nathan ligger och är sjuk, så hoppas att jag klarar mig.
Har haft ett härligt skypesamtal med mamma och syster ♥. Om 60 dagar åker jag hem. Har varit här i 71!

Nu ska jag läsa, kolla TV och borsta tänderna. Känner att karius och bactus har varit i farten!

Lots Of Love
Helene

Söndag 18e oktober

Halloj!
Guud alltså, helgerna går såå otroligt fort och imorgon är det måndag igen! Skönt för dom som fortfarande går i skolan, dom har bara en vecka innan lov. Jag är inte alls avundsjuk, nej nej!

Idag har jag träffat en trevlig tjej som heter Petra, blev lunch och sedan starbucks! På kvällen nu har jag och Lisa varit i svenska kyrkan för första gången. Var filmkväll och filmen som man bäddar visades. Svensk film med engelsk text :P. Vi har bestämt att åka dit på onsdag igen, då det är något som heter ung i London. Hoppas att det är något som kan vara kul!

Imorgon väntar bl a muffinsbak och rhyme time, hoppas verkligen att jag klarar det själv med två små ettåringar, förra gången var ju Evelina med :)

A Lot Of Love
Helene ♥

PS. Idag är det precis två månader innan jag kommer hem... snacka om att längtaaaa!

lördag

Heeelt underbart att sova så länge idag! Det behövdes kan jag säga! Har idag varit i Covent Garden och träffat Lisa. Hon var jätte rar! Rar kanske är ett gammaldaxigt ord, men ja, det beskriver henne väldigt bra ;) hihi...
Just nu är jag barnvakt, fast ligger i sängen och kollar på Twilight- jag är nog den ända människan i världen som inte sett den filmen! Dagen har gått otroligt snabbt, men har hunnit med att skypa två gånger med familjen! Tummen upp!

Vill bara säga att jag mår så mycket bättre efter samtalen med Camilla och Nathan!

A Lot Of Love
Helene


Beslut

Jag mår bättre nu, mycket bättre. Har dock ett väldigt svårt beslut att ta nu. Jag behöver hjälp! Enligt Nathan finns det inga fel beslut. Felet är om jag inte beslutar mig. Hoppas verkligen att det är så, skulle kännas mycket bättre!

A Lot Of Love
Helene


En gnutta mod

Barnen sover och jag vilar. Är helt slut idag, skönt att det är fredag!

Igår kom Camilla hem från Sverige, eller hon var bara där en natt för jobbet. När jag kom hem från skolan hade hon lagt lite svenska tidningar, godis och en bok- en gnutta mod, på min säng! Tycker det var så jättesnällt av henne. Och en gnutta mod är nog precis vad jag behöver just nu!

Bli så glad över att människor bryr sig om mig. När moster idag ringde blev jag så glad- tänk vilken fin familj jag har! Jag hoppas också att Linnea blir bättre, håller båda min tummar för det!

Idag är det bara två veckor till mamma och farmor komer hit till London- ska bli så kul att få träffa dom! Längtan efter dom och saknaden hem är stor just nu...

A Lot Of Love
Helene


Tillbaka!

Har inte bloggat på en hel vecka, men anledningen är enkel, jag har haft annat för mig. Evelina har ju varit här! Har funnits roligare saker att göra än att blogga enligt min mening.

Kan kort sammanfatta vad jag och min fina vän har haft för oss!

Onsdag: Evelina fick sin födelsedagspresent när hon kom, sedan åt vi lite lunch, gick till Starbucks och sedan gungade med barnen. Blev en kväll framför TV:n då vi båda var extremt trötta!

Torsdag: Lämnade barnen på dagis sedan in till Oxford street. Vi laddade upp med en sallad på pizzahut innan vi tog stegen in på Primark. Köpte mig bara en klänning och lite småsaker, den stora delen shopping stod Evelina för! Ingen skola för mig denna kväll, gick istället på PizzaHut och åt en otroooligt god pizza, kvällen avslutades med bio. Fame stod på listan!

Fredag: Fullt upp med barnen hela dagen + muffins- och kycklingbullematlagning + barnvakt på kvällen! Beställde hem en pizza från pizzahut sedan kollade vi på Twilight, somande dock efetre en halvtimme, var heeelt slut!

Lördag: Shopping i Westfield, var där i hela sju timmar, hur vi kunde få alla dessa timmar att gå vet jag inte riktigt, men trevligt hade vi! Var hemma strat efter åtta, åt lite ben&jerry´s osv, sedan tog vi oss till Camden, skulle egentligen till Koko, men det krävdes biljetter som var slutsålda. Gick längst litolika gator för att hitta nått annat, när vi blev tillfråagde om vi ville in på ett ställe.  sa ja, och behövde inte köa i den många många meter långa kön! Hur skönt som helst! Tog taxi hem sedan, underbart! Varr trött redan innan vi gick ut!

Söndag: Satte klocka och gick upp vid nio eller något sådant. Tog och till Liverpoolstreet där vi gick på marknad, sedan ---> McDonald´s ---->Big Ben -----> Hem ----> Kolla film ----> Vila ----> Äta engelsk söndagsmiddag med Camilla och Nathan.

Måndag: Bakade bullar och var på rhyme time med barnen. Tog en fika på Starbuck innan vi gick och gunade för att sedan gå hem. Evelina stackarn kände sig inte riktigt frisk heller. Till middag blev det iaf hamburarna från gbk! Dom bara måste man äta när man är här! Skulle ta en promenad på ca 20 minuter men den blev ganska mycket längre än så. ack för att du lyssnade och gav mig råd Evelina!

Har varit så otroligt roligt att ha Evelina här! Önskar att hon fortfaranbde var kvar!!!

A Lot Of Love
Helene

PS. Vi vet om att vi inte ätit skärskillt nyttigt under veckan ;) DS

Hon är snart häär!

Igår blev det inget bloggande, hade ingen tid faktiskt. Var i Westfield med Fanny under mina lediga timmar, sedan hem, göra läxan, hämta barnen, äta och gå till skolan. Väl hemma sen var jag alldeles för trött för att blogga. Tur att jag inte får betalt för mig blogg... :P hihi...

Nu är Evelina snart här!!! Så himla roligt! Hon ringde för att tag sen och underade om det var underground hos skulle ta från Victoria. Snacka om att det ska bli kul att träffa henne !

Blogga kankse mer ikväll! Nu ska jag kolla om det går något på bio, sen ska jag göra en köttfärspaj!

A Lot Of Love
Helene

Ingen bra rubrik

Just nu är det faktiskt ganska tungt, eller det blev väldigt tungt, då jag lyssnade på den här låten, samtidigt som jag precis skypat med mamma och Lise och sen läste ett fint blogginlägg av Evelina. Tårarna kunde inte sluta rinna. Lever på att Evelina kommer hit på onsdag. Det gör mig så glad.

A Lot Of Love


Sähär såg mina fina vänner ut när vi skulle säga hejdå... Fina dom! <3

Nu sk jag försöka bli en sånhär glad tjej...!




Inget som för er kankse är värt att läsa






Min blogg fyllde faktiskt ett år den 2 oktober, inte illa ! Hihihi....

Det jag tänkte att ja skulle skriva var att det idag är kanelbullens dag, som antagligen inte undgått någon. Jag vill så gärna baka bullar. Igår när jag skypade med familjen stod de och bakade en massa bullar. Jag ville så gärna stå där hemma i köket och vara med dom. Det lät så mysigt..åå, jag saknar dom så mycket!

För ett år sedan exakt stod jag och Lise och bakade bullar, läste just igenom inlägget från 081004. Baka bullar med syster, gud så mysigt !

Jag vill baka bullar när Evelina kommer hit !!!

A Lot Of Love
Helene

Tillbaka igen!

Hej igen...typ
En dag la bara vårt internet av här hemma, men igår var det n¨ån kille här och fixade till det hela. Men det är i alla fall anledningen till att jag inte bloggat på några dagar. Tänkte bara om någron undrade ;P Kanske inte, men då har i fått veta lite extra information ändå...hihi... För jag tycker att vi har alldeles för lite i våra huvuden, och för lite att tänka på...

Dagarna har i alla fall rullat på, känns skönt att internet är tillbaka, för då kan jag skypa. Tummen upp för skype!♥ Igår var jag i Brighton, träffade två svenska tjejer, som var jättetrevliga. Dock bor vi ju en bit ifrån varandra, men får se till att träffas igen!
Kvällen sen var jag barnvakt och så lika ikväll. Nathan och Camilla är iväg på någon komikergrej, så jag är själv med barnen just nu, fast dom sover så det är väldigt lugnt. Ska kolla ensam mamma söker och sen även göra min läxa. Brukar göra den på tisdagar och torsdagar då jag är ledig, men ska iväg på tisdag, så kommer nog inte ha någon tid för det då. Imorgon ska jag på rhymetime med barnen på förmiddagen. Måste sedan till banken på eftermiddagen, då det blivigt något strul med mitt engelska bankomatkort. Hoppas på att det löser sig! 
 
Om tre dagar kommer Evelina! Snacka om att vara efterlängtad!!! ♥♥♥




Jerseybilder










Tog tyvärr inte så många bilder på Jersey, var ju mest på hotellet, men här är iaf några, efter önskemål från pappa :) Kram!


RSS 2.0