Sleepitimei

Klockan har slagit läggdags men jag la mig just i sängen. hur kommer det sig? Jo, jag har stått och handdiskat (diskmaskinen trasig), kollat på breaking news och segat inne i badrummet alldeles för länge. Men sånt händer och idag har det hänt. Tur att jag börjar nio imorgon, vilket i alla fall betyder en timmes sovmorgon. Och sen är det ledigt igen! Ska tag i flera saker i helgen. - H


Adjö


Efter den något senare frukosten hämtade jag upp farmor och vi gav oss ut i skogen för en liten stund bortom all trafik. Hittade svamp! Ätbar denna gång. hehe.. Länge sedan jag och farmor gjorde något tillsammans så det var himla mysigt.

Egentligen skulle jag lämna av mamsen och papsen på Arlanda, men det fick lillasyster göra. Lika bra, Arlandaavsked tycker jag ändå inte om.. Eller jag menar bara att de kan göra mig gråtfärdig för någon ska ut och flyga och det tycker jag inte om. Flygresan alltså. Men nu sitter nog de på planer och jag längtar till de ringer och säger att de är framme. Om det nu inte händer hemskheter.

Emilie hämtade upp mig här hemma istället så for vi iväg till Outlet för en stund. Lunch och så. Hämtade lilla Alvin efteråt. Den lilla sötkorven. Nu tänkte jag försöka plocka fram den duktiga Helene. Önska mig lycka till! - H

 



Gómorgon!



Godermorgon. Helt underbart att kunna ligga i sängen hur länge man vill. Mamma och Lise äter frukost och snart ska jag göra dom sällskap. Yoghurt och bär.

Idag är det torsdag, m & p ska resa bort så efter lunch ska jag anordna taxi till Arlanda. Gillar inte när mina föräldrar ska flyga. Gillar inte flygplan över huvudtaget..


Blogg.se

Nu provar vi om blogg.se lever upp till mina förväntningar..

 

 


Naturrutan

Å, vad jag gillar helger. Speciellt hösthelger då vädret är fint. Igår beställde jag en ny kameraladdare. När den kommer ska kameran laddas sedan ska jag ta med mig Lise ut i naturen.... !
Naturen, det ordet säger jag aldrig. Men det låter lite härligt. Jag tänker Ljusgrön mossa.. sagoskog.

I natt var jag en snäll flicka och hämtade mamma, pappa, Janne och Maria på en 40 årsfest i U-Väsby. Körde i bäcksvart och mötte inte en enda liten, eller stor bi på vägenl. Det var bara jag. Jag och vår bil. Kusligt nätan.

Visning på grannhuset idag och jag spanadade in vad som kanske kunde bli våra nya grannar. En blandning av oddmollysar och kontorisar. Får en klump i magen när jag tänker på den dagen vårt hus inte är vårtat längre. Det är ju vårat! Vårat och ingen annans.

Idag packade jag, Lise och pappa in oss i bilen med en korg, lite dricka och Lises ipad med en svampapp och tog oss till Ängsjö. Ville hitta svamp, men vi är alla tre usla så vi kan inte bestämma oss för om svampen är dädlig eller ätlig.  (trots appen). Imorgon kommer farmor. Hon kan mer än oss så hon får asvgöra saken. Kanske kan bli en svampmiddag trots allt?.

Jag var ganska glad idag då jag och lillasyster blev avsläppta i Jakobsberg C av pappsi, där jag spanat in ett par mysjeans. Jag köpte dom, glad tjej för det men nu tror jag att jag vill byta storlek. Jobbigt känner jag för jag måste då någon annanstans än dit, då det inte fanns i jakan. Slutar fem imorgon och då är jag inte pigg på stan eller något. Men, det finns bra mycket värre saker. Det kommer nog lösa sig på ett eller annat sätt. Nu är det sovtime för fröken Helene. Nattninatt! - H

need to look for something new









Känslotjej

Igår efter en regning, mycket regning friluftsddag, hade vi föräldramöte på skolan och det gick bra, men jag var sjukt nervös. Kändes precis som redovisningarna i skolan med den där stora klumpen i magen. När jag berättade hur fina barnen i klassen är och hur nära jag har kommit de så fick jag tårar i ögonen. Typiskt mig, känslomänniska som jag är. Hur många börjar liksom gråta på ett föräldramöte?! - Tuppen jag, hehe..

Störtade i säng när jag kom hem vid halv tio. Vakndade idag vid halv tio. Gick upp åt frukost och kröp ner i sängen ingen. Lyx lyx! Annars har jag fixat smått i rummet, ringt och lagt undan en tröja, promenerat med mam&lis, kikat tv, och spelat wordfued. Skulle genetligen iväg på rökfrossa med jobbet idag, men jag har känt mig trött och har haft ont i huvudet så jag hoppade det. Synd att det var jut idag, jag som älskar räkor så, men imorgon är det jobb så jag orkar inte känna att mina ögon faller ihop vilken sekund som helst. Helgen är nu nära, veckorna går så fort. - H


hurra

Idag har vi firat pappsi som fyllt år. Jag kunde komma ifrån jobbert 30 minuter tidigare så vi hade en trevlig middag tillsammans. Potatisgratäng, oxfilé, olika chokladbakelser och hemmagjord glass stod på menyn. En vacker dag ska jag och Lise vara pappas egna personalshoppers. Temat på årets presenter var upplevelser skulle man kunna säga. Tänk att jag har haft turen att få en sån bra pappa ♥





Förändring

.. ingen större sådan, men topparna och en bit till fick ryka. Och utväxten försvann. Så nu är jag glad. Fast var väl glad innan också, men ännu gladare nu.


Dagarna går...


Dagarna rullar på och imorgon är det redan onsdag. Kvällen hos mormor i lördags var fin. Vi åt god mat, spelade spel och kikade på tv. Sedan bäddade mormor till mig och när jag vaknade fick jag en god frukost. Moster min fixade till den hemska utväxten. Håret hade växt och växt. Nu är det fint och lent och gosigt att känna på. Fick träffa äldsta kära kusin som underhöll mig lite i frisötstolen. Berättade om min resa, vi har ju inte setts sedan jag kom hem! Moster fixade sitt eget hår och jag fick leka lite frisör och tvätta hennes hår efteråt. En gång i tiden var frisör mitt drömyrke. Frisör Helene liksom.

Det var en himla mysig söndag. Åkte ut och fikade med moster och mormor på Elvik och fick lite inspiration från långnäs gård. Drömhuset. Vackra vackra hus.

Igår blev jobbdagen en lång sådan. 8.30-20.00. APT med föreläsning. Ingela Olsson hette hon och pratde om olika uppfostran i olika kulturer. Intressant och bra. Trött när jag kom hem men tackar gud att bilen stod på skolans parkering och väntade på mig när jag slutade. Hemma på 20 min. Lite fix ocvh trix sedan sängen.

Idag har jag fått träffa min kära Emilie. Fixade lite mysfika efter hennes massage av mamma. Vardagslyx att sluta 15.00 och känna att man har tid och ork för annat när jag kommer hem. Idag bjöd lina på grekisk köttfärssås och pasta!

Morgonlyx är att Lise och jag nu för det mesta kommer ta samma tåg på morgonen. Roligare väg till jobbet med lite sällis. Sedan behöver jag inte vara avundsjuk på henne längre när hon ligger och sover och jag klockan ringer vid 6.10.  hehe. puss och godnattis! - H


Lördag


Har spenderat några timmar i Kista tillsammans med Emilie och Alvin :) Lunch och presentshopping. Inte bara vi som tänkte den tanken. Var en himla massa folk där och någon typ av springlopp med mål i centrumet. Galet.

Nu är jag trött och ska snart bege mig mot mormor och mysa. Hon bjuder på middag och jag blir kvar över natten för imogon ska moster fixa mitt hår. Äntligen! Är trött på utväxt. Och på topparna. Å, så underbart det ska bli. Bästa moster. Och mormor. Vad ni än gör ikväll så ta väl hand om er. - H


T.G.I.F.


Nu är det en trött och förkyld Helene som ligger i sängen med laptopen på magen. Spelar wordfued och älskar tanken på att jag får sova ut imorgon.

Idag har jag jobbat. 8.30-15-30. Varit i skogen med alla mina ettor. Sovit en stund på soffan innan middag med mamma och pappa. Ska drcka ingefära imorgon säger mamma. Förkylningen måste försvinna! Känner mig orkeslös, bara av att gå upp för en länge trappa glr mig trött. - H


Mamma och pappa ♥
Maj 1994


to decorate








Dessa fina saker ska en dag få fina platser i mitt hem. Köpte allting i Sigtuna.


kvar står vi


Vi har inte nio liv. Vi är inga katter. Vi är inte super mario. Vi är människor. Människor med ett liv. Ett ända liv. Ett liv, där vi måste ta vara på oss själva, nära & kära. En dag behöver inte vara den andra lik. Plötsligt står vi där och någonting saknas. Någonting som vi håller väldigt kärt saknas. Den dagen ingen vill uppleva. Ingen. Lova att ta vara på varandra och visa din kärlek till de som håller dig varmt om hjärtat innan det är försent ♥


RSS 2.0