Stadsbo


Har varit en stadsbo i helgen. En roslagsgatanbo. En innestansbo. Bra mysigt. Nära till allt. Middag på stan med Lise och Sanne på fredagen. Sen är man hemma på en kvart. Strosa runt med Sanne på lördagen. Sen hemma på en kvart. Lämna väska och påsar för att ta 53an till Sanne. Middag på 8 våningen tsm med två tjejer och med ett lysande Stockholm utanför fönstret. Även under earth hour. Inte ok! Vi körde ljus, prat och ostbricka. Tog timmen (halvtimmen) seriöst.

Idag lämnade jag stan för landet igen. Bra det med. Gillar variation. Bästa vore typ att bo i Elfvik. Nära med ändå långt bort.

Idag här ute på landet så har jag bakat kakor. Småkakor. Älskar att baka, men inte att äta. Ger bort istället.
Ikväll samlades familjen. Lise visade och berättade om deras Thailandsresa. 42 dagar har vi kvar till Turkiet, det ser jag fram emot.

Imorgon åker jag tidigare till jobbet, sjukdom hägrar återigen. Får sällis med syster till Spånga och kläder för morgondagen ligger som alltid framme. Borde vara något lättare att stiga upp imorgon kan jag tycka.


Tankar


Jag förstår ingenting. Det känns som om att mina hemska magsmärtor kan vara på väg tillbaka. Försöker förtränga, tänka positiva tankar och äta tabletterna jag fått för att äta de i lite förebyggande syfte. Det är som om det är något bak i huvudet som gör att det är svårt att få fram de positiva tankarna. Och då blir jag stressad. Nu är helgen här och jag ska göra mitt bästa för att inte tänka så mycket över huvudtaget. I sånt fall endast goda tankar. Min mamma säger att det är viktigt att tänka så för att tro att jag ska bli bättre. Säkert är det sant, men det är svårare än vad man kan tro. - H


Hämta


Hämtade hem en efterlängtad lillasyster idag. En väldigt brun sådan . <3


Vårdagjämning


Fortsatt snack om den försvunna våren. Vårdagjämning igår och det märks inte för 5 öre. 7 minus imorse och fortsatt snöande igår. Vintern som aldrig försvann , så kommer man väl alltid minnas årets vinter. Hade varit härligare att säga den långa härliga sommaren som aldrig försvann.

Jobbet kallar. Torsdag idag. Jag som trodde hela dagen igår att de va just den dagen då. Jaja, lillasyster kommer hem ikväll och henne ska jag hämta upp på Arlanda. Har saknat massor!


Helg


Middag hos mormor med kusiner osv i fredags. Morgonträning och häng i Kista C med Sanne i lördags. Bowling med vänner och Sanne på kvällen.
Söndag med yoga, promenad, bak och god middag. Känner mig påfylld med energi och det känns helt okej med måndag imorgon. Nu kikar jag Johan Falk i sängen. Snart nattinatt :)

 
 
 

Våreeeeen?

Alltså. Detta. Är. Inte. Okej. MINUS 16. Den 14 mars. 14 mars!!!!

Brev till våren:
Hallå våren, knack knack! Var är du??!? Är 100 på det inte bara jag som längtar efter dig. Kom, kom du fina söta varma härliga vår. Solen har du gett oss, och ljuset men vi vill ha värmen också. Ja, vet att man inte ska klaga, vara nöjd för det lilla. Men. Nu har jag haft på mig vinterjackan nästan ett halvt år. Känner att det räcker. Vill kasta den och inte träffa innan nästa vinter igen.
Så nu ger jag dig några dagar på dig att komma fram. Annars kommer du gå arga Helene på dig. Sluta med kurragömmaleken och kom fram istället.. Kram och kyss från Helene


Otur


Inte min bästa dag. Oturen började redan igår med trasig mobil. Idag småsaker som gått emot mig. Saker jag blivit irriterad på.

Jag vill aldrig bli kallad ego. Måste vara världens sämsta att vara ego och bara tänka på sig själv. Okej, visst ska man ta hand om sig själv och så, men det är något annat. Tänker man bara på sig själv i alla lägen kan man väl inte bli omtyckt. Det är ju helt hemskt. Ge av dig själv är det bästa ! Man blir glad av att ge och man gör någon annan glad.

Jaja. Oturen jag pratade om va väl inte världens värsta. Mest mobilen. Men äggen hade gärna kunnat vara hela när jag kom hem från affären och kaffet hade jag gärna fått med mig i kassen istället för att glömma vid rullbandet. Manuset till barnens teater imorgon glömde jag på jobbet.
Kanske inte är otur utan mer jag som inte haft huvudet på skaft idag....


Söndag


Blev en dag på stan igår med kussarna Sannsi och Kallsi. Lunch osv. Nu är det ju verkligen vår på riktigt. Okej , det kunde ju varit varmare men solen är ju framme ofta och fåglarna kvittrar. Och snön den är faktiskt på väg bort , om än lite väl långsamt.

Egen pesto och färsk pasta med grönsaksdipp och osthhjärtan till efterrätt med Evis igår. Mello också såklart.

Just hemkommen från sats. Tummen upp! Pump med filmning med Marie. Ikväll tror jag att jag vill bjuda m&p på någon smarrig middag. Lillasyster saknas då hon njuter av sol och bad i Thai. Fytusan för henne!!


Lördag


Vilken partyfredag det blev! Eller inte.. Somnade 19.30 i soffan, vaknade 23.45 och då la jag mig i sängen. Vet inte vad som hände med mig.

Ligger i sängen och kan knappt röra mig efter pump-passet igår. Avbokade dagens träning, en promenad passar nog mig bättre idag tror jag. Ikväll ska jag och Evelina laga mysmiddag och se mello.


Torsdag

Friendsutbildning på jobbet. Hämtat grannbarn på föris. Lagat pannkisar. Kollat när pappa kört KM nere i Bruket tillsammans med mamma och farmor. Tränat ett ABS-pass. Varvat ner en stund innan läggdags. = min torsdag i korta drag.

Imorgon jobbar jag 8-15.30. Ska till konserthuset med alla sexåringar, och efter jobbet ska jag på realesen av nya pump-passet. Hoppas det kommer vara bra med tanke på att det ska köras i tre månader. Gillar upplägget på nuvarande passet så det blir nog lite svårt att klå det känner jag .. ;) puss!


Smink


Jag är ingen stor sminktjej egentligen. På vardagarna lägger jag ca 5 min på sminkningen. Räcker bra så för mig. Sover hellre lite extra. Tycker dock det är kul om jag blir sminkad och så. Och lägger hellre lite extra pengar på bra smink istället för massor med sämre. Igår gick jag, mamma, moster och kusiner loss ordentligt på Shiseido och Elizabeth Arden. De har 50% på alla sina grejer på Åhléns. Så ett tips från mig. Passa på och åk dit! Tjejen som hjälpte oss va helt underbar , ville bara köpa mer och mer för att hon va så bra. Bästa säljare jag stött på! Fick hejda mig litegrann men de va svårt. "Kapade" rejält och sånt är ju alltid härligt.


Att ge


Småsaker kan få en att le. Att bli glad i hjärtat. Ge varandra komplimanger , le åt någon du möter, håll alltid upp dörren för någon bakom dig, låt någon gå före i kön om de bara handlar några få varor. Girighet är inte alls min melodi. Vi är alla människor och tycker om fina saker. Jag gillar att ge, men ibland känns det väldigt härligt att få.

Nu ska jag snart träffa upp moster, kusiner och mamma i stan. Ska ge dom alla min varmaste kram. Är en sån dag idag. Puss!


Kvällen


Klockan är alldeles är mycket för Helene just nu. Speciellt en måndag då jag jobbar imorgon. Har tränat (!!) och småsnackat med familjen. Imorgon far min älskade lillasyster till Thai. Inte ett dugg avis. Jag kan inte hjälpa det, men jag oroar mig så mycket när andra reser. Gillar det inte alls. Och idag hörde jag en sorglig historia som inte gjorde min oro speciellt gott. Snart tvärtom. Suck suck.. Förhoppningsvis får jag krama henne igen den 22 mars. Längtar redan.

Idag va en bra dag på jobbet. Efter en förmiddag med mycket planering hit och dit blev det som sagt en bra dag. Fick förlängd anställning. Känns bra. Nu kan jag sova lite gott även om jag kommer oroa mig för lillasyster. Imorgon är det Alex på kvällen. Gonatt!

Titta här! Fler och fler vägar är utan snö. Tror det är ett av de bästa vårtecken som finns. Asfalt. Asfalt och torra gator. Eller när jag tänker efter så finns det nog inte ett vårtecken som är dåligt.


....


Sitter på tåget på väg hem. Folket omkring mig sitter med sina telefoner, läser böcker & tidningar eller löser korsord. Jag sitter med de förstnämnda. Alltså telefonen. Har huvudvärk om någon skulle bry sig (egentligen mitt värsta att läsa om vart folk har ont osv. Hur trist är det inte? Men nu berättar jag ändå). Tanken är att jag ska träna senare ikväll. Kommer känna mig duktig om jag kommer iväg trots huvudvärk. Ber egentligen bara efter en liten klapp på axeln....Hehe. Behövs tror jag.


Helg


Har haft 3-dagarshelg, men ändå så säger det swish så är den förbi. Imorgon är det måndag idag. En vanlig vecka efter en vecka med sportlov.

Har fortsatt måla stolar i helgen, tränat, städat, köpt nya träningskläder samt en klädstång, ätit våfflor hos farmor, promenerat, sovit hos syster och tillbringat lördagkvällen med Evelina. Åt plockmat & chokladcheesecake och kikade mello. Är redo för en ny vecka nu känner jag!

Små saker kan göra att man har lättare att stiga upp på mornarna. Om jag lagt fram fina kläder som jag ser fram emot att ha på mig t.ex. Eller något annorlunda som viker sig från vad jag vanligtvis brukar göra.

Denna vecka ser jag extra mycket fram emot följande:
Alex Schulman på tisdag med kusiner.
Sofia tillbaka på jobbet på onsdag.
Måla stolar.
Solstrålar och smältande snö.


RSS 2.0