Tanke

- Ibland undrar jag över hur vissa saker faktiskt ligger till

/H


Vad ska en blogg innehålla ?

Hej igen!

När jag skjutsade hem Josse idag från Rebecca där vi planerat lite inför nyår diskuterade vi vad man (eller man coch man, men ja, ni förstår nog) vad en blogg ska innehålla. Svårt egentligen det där. Inte vill man ju att varje inlägg ska låta precis likadant, men ändå som vill man inte låta som om man är en blondinbella. Men att skriva lite tanker och vad man tycker om saker och ting kan vara ganska intressant att läsa. Vi kom inte fram till så mycket, men en sak var säker och det vara att vi ville se/ha bilder i bloggarna. Kul att se! Hihihi...Ja, en liten diskussion så där ...

Besök hennes blogg föresten! Helt nystartad ;) www.josefinforsbergkoel.blogg.se ;)


Puss!

20081226

Hejsan !

Har inte bloggat på flera dagar, men har inte varit sugen alls. Dagarna innan julafton jobbade jag stenhårt och dagarna efter med, dock ej juldagen som ägnades åt byta av lises mobil hon fick i julklapp, spelande av "med andra ord", och sedan äta resterna från julafton.

Hur som helst! Jag hade en jättebra julafton! Mysig, rolig, bra julkappar, hemma gjorda kakaor och godisar, julmat, ja, allting som hör till julen helt enkelt. Julklapparna i år bestod av Kamera, Satc-box, cleanparfym, klänning, pengar, presentkort, neccesär med decléorrengöringar, trisslott, tofflor, jättefin sjal, skidhjälm, mateusporslin, pandora, lexingtonrock (kanske inte ?), shoppingrunda, dvdfilm, ja, lite sånt... hihi...I alla fall så var det en urmysig jul ;)

Här visar jag några av de fina julklapparna jag fick ;)



Sjalen från Lise 

                   



 


Fina tofflor som farmor gjort
                          



Kan lägga upp mer bilder från julafton imorgon! Nu ska jag kolla lite Satc och sedan är det läggdax. Sov så gott allesammans. Kram <3

/H                         


Sedan ett stort grattis till kusin Johan som fyller (fyllde) 7 år idag (igår)!!! Hurra hurra hurra!

Dan före dopparedan...

Tänka sig, imorgonär det julafton. Först går man och längtar så länge, och sen går det så fort och den är här! Bästa dagen är nästan idag, när man lixom har det därlilla pirret i sig och längtar till morgondagen :)

Nu har jag jobbat ett par dagar, 10-20, och jag har varit så trött att jag inte orkat så mycket mer än att lägga mig när jag kommit hem. Hihihi, men imorgon är jag ledig, Jippi! och sen på juldagen också, ska bli skönt det ;) Har varit otroligt mycket att göra på jobbet. Igår och idag har varit helt galna dagar. Förstår inte att alla är så sena att handla sina julklappar. ;P

Jag har just slagit in de sista presenterna och ätit en macka med skinka på. Gott gott ! Neej, nu ska jag byta lakan och sedan sova. Sover ju så bra med nybytta lakan och inatt bara måsta man ju sova gott. Imorgon är en stor dag! Tihii...


Kram och sov så gott denna julenatt!
/H


081221



Orkar inte skriva någonting idag, så lägger in en bild istället :)
Julen 2006


Juste! Idag vänder det. Det går mot ljusare tider ;) Skönt!





Natti natti

Nu ligger jag här i min säng, klockan är 00,00 och jag kan inte somna. Hittade en liten kul grej som jag kan underhålla mig med så länge.  Kanske blir lite trött och kan somna sen ;)

Gör såhär:
1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et
4. Gör likadant på varje fråga

1. Vad skulle du säga om din pojkvän/flickvän var otrogen mot dig?
Jag tror att vi bestämde att inte göra det, eller ? Går det bra ?

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Ring mig

3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
Tjena baby! Jag sitter på världens tråkigaste lektion :P

4. Vilket sms blev du mest berörd av?
Ja, varsågod..har bäddat ner mig nu. Älskar dig ses snart :)

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Nej jag orkar inte :P

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Vad är det ?

7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
När slutar du?

8. Vad vill du höra mest av allt?
Klart jag vill! :)

9. Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen?
Det var inte meningen

10. Din romantiska replik?
Hello. Hur är det med dig ? <3

11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Ta tillbaka det där genast!!

<3

På vägen hem från skolan idag pratade jag och Isabelle om lite gamla minne :) Jag blev så glad, och jag längtar tillbaka. Att prata om sommaren nu, när det är så trist uet, kan pigga upp en lite faktikst. Men nu snart är det ju jul och jag längtar!


Fina tjejer va ? Från i sommras


En sockerbagare...

Försäljningen idag av våra American Cookies gick jättebra.. Kul! Tog lite bilder både igår när vi bakade dom och idag när vi sålde, men de lägger jag upp imorgon eller något, när jag har tid. Ska sova nu. Imorgon är det upp och baka igen....Tänk och vara bagare....

Förresten! Idag har jag och Lise köpt gran. Den blev jättefin den med, kan visa bilder imorgon :) Hihihi, kände nog oss ganska stora när vi åkte iväg ensamma gör att köpa gran, fälla sätet i bilen, näta granen och ja, allt annat som hör till. ;)

Kram och godnatt!
/H

Julshopping

Idag mellan 20.00 och 22.00 har jag, mamma och Lise varit på  "V.I,P-kväll" på Åhléns. En kväll för alla som jobbar på åhlens och dens familj. Det bjuds på glögg och pepparkaka, och sedan får man en varsin rabattkupong. Lyckades handla en del julklappar och nu är det inte många kvar. Känns skönt :)

Orkar faktiskt inte skriva så mycker mer nu, är otroligt trött!
Kram H





Dagen efter Lucia

Alla vet väl hur an klassisk söndag ser ut ? Seg, ganska dyster, slapp, man tänker att "imorgon är det skola igen", inte gör man så mycket men ändå går degen så snabbt.  Ja, jag tror att flera känner igen sig. MEN, min söndag har faktiskt inte varit så idag. Jag har hunnit med en hel del saker. Sovit ut, pluggat, bakat, slagit in julkpappar och sen sytt! Inte illa pinkat ;) Angående pluggandet så var det svenska, men skulle nog behövt plugga mer än vad jag har gjort. Ska läsa igenom papperna ännu en gång innan jag släcker... Bakandet idag blev tryffel, muskovadotryffel. Jag som älskar tryffel måste säga att den blev riktigt god!
Jag är en sådan människa som älskar att spara julklappsinslagningen till dagen innan julafton, just för att jag tycker det är så himla roligt att slå in dom. I år ska jag jobba så mycket och kommer knappt ha någon tid för det dagen innan, blev därför att jag fick göra det idag. Fast några julklappar har jag sparat + att alla inte är inköpta ännu :)
Så til mitt syande. Klänningen jag tränkt så länge att jag ska sy blev idag sydd, men jag har fuskat lite. Köpte en färdig kjol på Gina som jag bara sydde till en klänning istället. Jag är ju inte den som brukar bli speciellt nöjd med saker och ting, men nu blev jag det! Tur va ?
Slutskrivet för idag! Nu är det svenska som gäller. Tjing!


/H

PS. Glöm inte att det är nya tågtider på tågen från och med idag. Kan vara bra att veta, eftersom att det är måndag imorgon ;) DS.


MISSAT LUCIATÅG!!!

Har inte så mycket mer att säga än att jag egentligen måste sova nu, ska upp och jobba imorgon, jag missade luciatåget idag p ga av försovning (jag hatar det!), har träffat Emilie i stan och så har jag kollat på Idolfinalen med mamma och ätit chokladpudding :)  

Lägger bara upp lite bilder från Göteborg i sommras. Enjoy!






















Skulle kunna lägga upp hur många bilder som helst, men dom på mig och Isabelle får nog stanna där dom är ;) HAHA..!
Göteborg 2008 kommer alltid att vara lika sjukt, men alltid lika kul. Ååå. vad jag längtar tillbaka!








Jag vill!

Jag vill, jag vill, JAG VILL på Coldplaykonserten i augusti !!!
-
Biljetterna släpptes idag och finns fortfarande kvar... ge mig ?



Torsdag

En mysig dag idag! Skoldagen gick faktiskt ganska snabbt förbi.. Fixade lite småsaker med vårt uf-företag som börjar gå framåt. Någon som har lust att sätta in lite riskkapital ?

Efter skolan åkte jag in till mammas jobb på The Venue för att träffa upp kusin Fredrika som varit på massage hos mamma. Även Martina och Lise var där, då Martina även hon fått massage och Lise typ bara..hälsat på? Fredrika var klar och jag och Lise med, då vi sprungit iväg en snabbis för att fixa en liten sak till vår julklapp. Hihih...  I alla fall så fikade jag och Fredd på gamala cookbook café. Mysigt mysigt. Vi gick dit en halvtimme innan stängning, och satt till över stängning, då en av personalen frågade om vi ville ha en bulle? Hihhih, inte tackar man nej till ett sådant erbjudande inte....Vi tog sedan en kort promendad till hennes skola på kungstensgatan, för hon hade tydligen lite jobb kvar att göra.  En mysig dag med kusin idag. Stort plus för det! Mer sånt i vardagen vill vi se!


Jag och Fredrika som tanter









Fredrika och mamma ♥

Har jag inte en väldigt söt kusin ??
- Jag är megastolt


Kram
/H





Nobeldagen 10/12

Idag (egentligen igår) är det nobeldagen. För mig personligen är det ingen viktig dag, men eftersom att Sverige flaggar och grejjer kändes det som om det ändå behöves nämnas lite i min kära blogg.... Så, nu har det nämts!

Idag har jag inte pluggat någonting alls.... Hur skönt är inte det ?? Har istället, precis som igår bakat lite julgodis. Igår gjorde jag, mamma och Lise knäck. Den blev supergood! mumsfiliebabba! Idag blev det  Nalle Puh godisar. Tror dom blev ganska lyckade dom med! ;)
Har faktiskt kollat på Bonde söker fru idag också. Har alltid kollat på det tidigare år, men detta kan jag inte säga att jag följt speciellt bra. Har endast kollat någon gång då och då. Hur som helst, även om det är så där pinsamt töntigt kan man ju inte låta bli att tycka om det. Finns någonting i det som är gulligt och rart som gör att man tittar på det.
Måste bara tillägga att jag har väldigt svårt för den blonda bögen i programmat. Vad är det han heter du igen ?

/H

Önskelistan

Så här precis två veckor innan julafton tänkte jag visa min önskelista i år. Så, här är den...Helenes egna önskelista Julen 2008!



Någonting som till talar fler än mig ? Ojj, jag blir alldeles lycklig bara jag tänker på alla dessa fina saker.

/H

ZZzzZzzzZZzzz

Denna tisdag, den 9/12 2008 har, precis som igår, tillbringats hemma. Har kännt mig trött, seg och så halsont på det. Inget vidare toppen kombination inte. Hela förmiddagen har jag legat i sängen och sovit. Ända fram till halv två! Men det behövdes tydligen... Ganska skönt att få tillåta sig sova ibland.

Trots att dagen för de mestadels  varit ganska lugn så pluggade lite filosofi tidgare. Oj, vad jag inte gillar det! Ska bli så himla skönt nästa år när vi slipper det. Längtar.... nu är det ju faktiskt inte så långt kvar av denna termin. Och sen är det bara en termin kvar på hela skolan. Då har jag gått i skolan i hela tolv år. Tänk, tolv år... det är nästan 70% av mitt liv. Har inte riktigt bestämt mig för om jag längtar till studenten eller inte. Borde jag det ?

/H

081208

Idag är det faktiskt lite synd om mig..hihi. Jag har varit hemma för jag har känt mig dålig idag :/ inge vidare kul. Har mest tillbringat dagen i sängen, men det kan vara ganska skönt det också ibland.

Igår jobbade jag igen, 11-17. Mamma, pappa och Lise kom sen till Vällingby när jag slutade, så vi gick runt lite granna, jag kollade på ny skifhjälm, handlade lite mat och sen åkte vi hem :) Tycker faktiskt att vällingbycentrum är väldigt bra,  när man går ute gillar jag och att affärerna ligger rätt nära varandra. That´s great!

Har nog inte så mycket mer att säga, dagen har ju som sagt inte innehållt så mycket, så jag slutar här.
Kram så länge!

/Helene


?

-Ibland undrar jag verkligen hur vissa saker kan ske...



Jobbdag

Gick upp tidigt idag för att jobba, vilket gick bra. Men oj, vad mycket folk det var och mycket att göra! Fast kul ;) Aja, hur som helst, när jag skulle sätta på mig ytterkläderna i hallen såg jag att Nicolaus (en tomte) hade varit hos oss och lämnat små presenter i mina och Lises skor! Detta år innehöll skorna skönhetsprodukter, alltid lika bra att ha! Hihih..

Annars har dagen inte innehållt så mycket mer, kom hem vid sex nångång, då pappa hämtat mig på stationen och sen ätit middag. Somnade en stund framför tvn också efter det. Var trött efter en hård arbetsdag! Pappa och jag har suttit och flipprat mellan tv-kanalerna hela kvällen och nu ska jag sova. Upp tidigt imorgon med!

Ciao!
/H

.

- Nu börjar jag känna den där paniken igen...


.

- Varför känner man ibland sig så liten ?



!

HAHA, idag på väg till skolan... Josse berättade om drömmen hon drömt

Josse  - Jag drömmde att jag träffade gud inatt, jättekonstigt. Han var ganska ung och så hade han en pikétröja
Rebecca - Va? Men vadå? Var han snygg ??

HAHA, så typiskt Rebecca ;)



Glögg!

Efter att skolan slutade nångång innan fyra åkte jag med Evelina hem :) Tack för det. Var för övrigt en ganska trist dag i skolan idag, med filosofi och matte..usch usch.

Kvällen har tillbringats i goda vänners sällskap med glöggbjudning hemma hos oss. Det bjöds på glögg, lussebullar, pepparkakor, julmust och annats julgodis. hihi... En liten tradition som vi brukar ha vare år :) mysigt mysigt. Annars har jag väl inte så mycket mer att tillägga mer än att jag är väldigt trött på skolan och inte har någon vidare lust att gå dit imorgon. Men har väl egentligen inget val. Har redan missat en dag denna vecka. inge bra...
Nu väntar i alla fall sängen innan skolan tar fart. Puss!



Livets fjärrkontroll

- Tänk om man ibland hade en fjärrkontroll över livet. Som kan spola förbi alla tråkigheter och allt hemskt, men som också skulle kunna pausas vid alla de underbara tillfällena... det vore något





Julen närmar sig...... Jippi!

Ny vecka och ny månad! Skulle gått upp imorse för att se julkalendern, men både jag och Lise försov oss så jag kollade bara lite i bakgrunden medan jag åt en snabb frukost. Nej, den verkar inte vara något vidare rolig. Mer "barnig". Jag anser att kalanern ska vara något för alla, som, Pelle Svenslös, Mysteriet på greveholm, Kaspar i Nudådalen etc.
Aja, hur som helst. Dagen har tillbringats i skolan, men usch så trött jag varit idag. Tur att jag slutade hyffsat tidigt. Hemma ikväll har vi idag bakat pepparkakor och lussebullar och samtidigt lyssnat på julmusik och druckit julmust. Använde oss av resendals ekologiska pepperkaksdag, det blir godast så. Knäckiga och underbart goda. Lussebullarna blev inte dumma de heller...  (Love, vad tycker du gentligen om våra jultraditioner ?)
Dagen har också tillbringst i Lises rum, där Erik var så gullig och hjälpte oss med en sak, som fortfarande är hemlig för mammsen och pappsen, men kanske kan avslöjas senare :) Hur som helst så blev resltatet jättejättefint! Taack så himla himla mycket Erik!!

Helgen har annars varit skön, har fått lite julstämmning på grund av att jag tilbringat den på en julmarknad. HIhih,,,hjälpte mormor på Långnäsgård på Lidingö, där det för övrigt är jättemysigt, med alla hennes saker. Var ju även första advent igår, så snart är det jul...oj, vad jag längtar!

Måste sova nu, men hör av mig imorgon!
/Helene Peppisen Hagström

RSS 2.0