Årets sista inlägg!

Nu ska jag och Jessica snart pallra våra ben iväg i snön...! Vi önskar er alla ett riktigt gott nytt år och en bra start på 2010!!!






Bara 1 timme och 33 minuter kvar på detta år !!!


Julafton 2009

Julaftons morgon började med frukost tillsammans med hela familjen följt av en vinterpromenad tillsammans med några vänner till oss. Jag är så glad att vi ÄNTLIGEN fick en vit jul!!! Något jag antagligen får leva på nu i några år, för det är inte skärskillt ofta det är vita jular i Stockholm inte. Tyvärr.
Vid tvåtiden åkte vi till Lidingö där våra kära kusiner bor. Vi firade tillsammans med kusiner, moster, morbror, mormor, gammel moster, kusiners kusiner osv, så vi var några stycken. Mysigt tycker jag! Mat och godis i mängder, julkappar och spel! Vi spelade Alias, det är hur roligt som helst. Bidrar till både skratt och tårar höll jag på att säga, men mindre diskutioner. Vid halv två, två körde jag hem mormor och gammel moster, sedan kusin med pojkvän för att sedan köra till Sollentuna och vidare hem till kära Stäket.
Julens klappar bestod av en Odd Molly klänning, några tröjor och koftor, jeans, 4 Kosta Boda glas, gantliknade lakanset, Clean-parfym, nagellack, presentkort, bok, bodybutter och Tiffanyarmband. Resten kommer jag faktiskt inte ihåg....! Men jag är nöjd ;)

Kan skriva mer om vistelsen i Järvsö imorgon, nu är jag trött !
Lots Of Love
Helene


Jag med min nya fina klänning från Odd Molly!


Dan före doppaedan

Fast egentligen inte, för att klocka har hunnit slgit tolv, och lite där till.

Har haft en mysigt "julvecka" hittills! I måndags hade vi glöggkväll/bjudning här hemma med trevligt folk. Mycket mysigt och framförallt kul att träffa de man inte har träffat på ett vääldigt långt tag! Tisdagen bjöd på minijulafton med några av tjejerna. Myysigt! Fikade, drack glögg, must osv, så som man gör när det snart är jul. Jag fick en jättefin julklapp av Josefin. Ett par ballerinatofflor som redan har hunnit bli en favorit ;) Skitsöta rent ut sagt! Vi brukar göra så att man köper en julklapp och får en, en rolig och smart idé faktiskt! Tisdagen bjöd på mer än så... Jag och Jessica åkte till UBG och hälsade på Mocki! Det var så mysigt att träffa henne, och hon sa att hon verkligen saknade oss, ingenting kommer slå gamla SP3B! Och ingen lärare kommer hellre att slå Mocki!

Idag då? Vad har Helene gjort då? Ja, lite sånna grejer som man brukar göra dagen före dopparedagen. Slagit in de sista julklapparna, julfixat lite, smakat på skinkan och haft uppesittarkväll och spelat bingolotto! Har även hunnit byta lakan så att jag ska sova extra gott denna natt.

Nu ska jag nog släcka, imorgon vill jag inte vakna så sent, jag vill njuta av julafton fullt ut! Sov så gott och GOD JUL!!!

//Helene


Snöänglar

Nu ska jag ge mig ut i snövädret!


Puss

Nu ska jag snart åka här ifrån! Hörs kanske imorgon! Puss! ♥




lördag

Julgranen är klädd! Superfin enligt mig...! Är inte långt kvar till jul nu och dessa dagar som är kvar har jag en känsla av kommer att gå  i väldigt rask takt! Ska njuta nu! Denna tid är så mysig...!

Jag och Lise har idag städat, skurat och hållt på lite här hemma, inte helt klart ännu, men snart så. Måste ju vara lite julfint här hemma....!

Nu ska jag snart hoppa in i duschen, sedan fixa mig för att dra till Jessica. Hon ska firas för imorgon blir hon 19 år! Grattis i förskott sötis !

Love,
Helene


Mina dagar

Tiden går ju så jäkla snabbt, nu är det bara EN vecka kvar till julafton! Det är inte klokt...!

Helgen var iaf bra, kollade Idol och så på fredagen, lördagen åkte jag och Sanne in till stan, blev bara en kortis, då hon skulle plugga till tenta och jag var lite tröttis. Åkte hem till farmor och farfar istället, där jag bakade lite kakor med farmor, sedan somnade jag i deras soffa ett bra tag...! Söndagen, eller Lucia som det faktisk var, hände det inte mycket alls måste jag säga. Pappa och Lise var ju i Björnrike hela helgen, mammam jobbade och jag segade mest... fast det var ganska skönt ändå ;)

Har väl annars inte hänt så mycket i mitt liv. Jag och mamma var på Åhléns i tisdags. De hade öppet för personalen mellan 21.15 och 22.30, så skönt att gå där utan att trängas med en massa andra människor, dessutom får man lite extra rabatter och de bjuder på glögg och pepperkakor...mysigt!

Bakat har jag ju förstås, jag menar jag är ju hemma ganska mycket nu, och när det snart är jul, så blir det lätt att man tar fram olika indigredienser och rör ihop olika sorters julgodis och kakor...! Idag gjorde jag bland annat polksgrisknäck och två olika nallepuh-godis. Blev riktigt gott! Jag, mamma och Lise sprang också över en sväng till Tobias och Arilda idag, de ville ha sällskap med papparkaksbaket! Vi är inte dom som säger nej ;) Jag har till och med hunnit slå in de flesta mina julklappar idag också, något som jag verkligen äääslskar. Att ta fram många olika julpapper, snören, ettiketter, rosetter, band osv, och sedan slå in alltihop. Hur kul som helst enlige mig!

Imorgon har jag ganska fullt upp faktiskt, men med ganska roliga saker. På förmiddagen ska jag slå in julklapparna som jag inte hann idag, sen städa, vilket är mindre kul, men det måste ju göras det med, ska även försöka att hinna baka lite.  Och så ska jag in till stan med Love när han har slutat skolan, sen hem för att köpa gran tillsammans med Lise! Blir nog en bra fredag det... Mina dagar, nu idag och imorgon, känns, ja... ganska, så juliga! Härligt...!
Något jag INTE får glömma imorgon är att ringa ett ganska viktigt samtal, ett jobbsamtal.. Har kanske något på gång... mer om det en annan dag ;)

Måste bara få kommentera snön också, innan jag slutar babbla på. Visst är det myysigt !!! Jag älskar det...! Någon som gjort någon snöängel ännu..? Jag får nog göra det till helgen, men jag, pappa, Tobias och Arilda var iaf ute i snön här om dagen och gjorde oss snölyktor. Mysigt det med ;)!

Hej svejs!
Helene


En bild som inte har med någonting att göra, men den förgyller ju i alla fall lite grann...! ;)


Fredag 11/12

Inget bloggande igår. Hände ändå kanppt någonting alls. Eller, jag gick upp vid åtta och ringde tandläkaren, hade inte blivigt nåonting bokat, men fick en tid vid tio. Knallade ner till Kallhäll (bra att bara ha en remsa att åka på, då går jag istället ;) ). Hade inga hål, men joo tänkte jag. Det har jag visst´de! Jag har ju ont!
Kollade på Julens hjältar och sov i soffan större delen av dagen. Julkalendrarna var sååå mycket bättre förr!!! Kan inte SVT bara förstå det! Jag anser att Julkalenern faktiskt ska vara någonting för all och inte bara barn! Aja, vid fyra kom i alla fall mamma hem, vi tog oss till Elgiganten och köpte en dator till henne. Ja, det var väl det. Eller, farmor och farfar kom förbi en sväng sen också. Det var min torsdag, nu har jag nog fått med det mesta ;)

Imorse bakade jag lite knäck, den första omgången vid gjorde tillsammans med våra kusiner är nästan slut! Och knäsk måste man ju ha på julafton. Det anser i alla fall Lise. ;)

Hade inte sett nya kista galleria ännu, så fick med mig Emilie och även Maria på en sväng dit. Skulle äta på Max, men hade inte med mig mitt kontokort!!! Arga jag blev! Fick låna pengar av Emilie och fick i mig ett Orginalmål. Kom hem för ett tag sen, ställde mig och börja göra tryffel! Supergott!

Nu ska jag åk ner till Kallhäll, ska hämta kusin Sanne, som jag inte sett på evigheter! Blir Idol ikväll, jag, mamma och Sanne. Blir nog mys!

Ha en bra fredag!

Lots Of Love
Helene



Lillördag

Har varit en bra dag idag! Först sov jag ut och sedan fick träffa min fina vän Emilie! Har ju inte träffat henne sedan i augusti, så det var verkligen kul att se henne igen och veta att hon mår bra! Bak, spel och lite gamla minnen. Alltid lika kul!

Imorgon ska jag eventuellt till tandläkaren, har ingen aning om när dock. Någon som förstår sig på deras internet bokning av tider ? Inte jag i alla fall. Blir att gå upp klockan åtta imorgon för att ringa dom, för vem vet, jag kanske fått tid vid nio. Typiskt om jag inte lyckats alls med bokningen, jag menar då har jag gått upp i onödan, sova som är så underbart! Får istället ta vara på dagen, mamma och jag ska kanske iväg när hon kommer hem från jobbet. I övrigt inga planer. Ska nog ta dagen som den kommer.

Senare ikväll är det Bonde söker fru och Pernillas jul. Vill göra mig varm choklad också. Så får det nog bli!

Lots Of Love
Helene


tisdag

Tillbringade några timmar i Eves nya nya. Riktigt fin och det bästa är att det bara är 10 minuters promenad från mig! Tummen upp x flera! Tog en promenad till donken, åt och hadse det trevligt. Jag åkte och hämtade lillasyster på UBG vid fyra, drog sedan direkt till Outlet. Fixade en julklapp till mammi ♥

Nu ska Helene kolla Andra Avenyn, har alltså cirkus 45 minuter med den största svenska B-serien av dom alla framför mig. Ska bli kuuul!

Lots Of Love
Helene


Den traditionella julkuledagen


Idag, eller igår, så hade jag, mamma och Lise vår årliga väljajulkuledag. En dag då vi åker in till Åhléns och får välja en varsin julkula, sen fikar vi tillsammans, kollar lite små stånd, lite affärer osv. En liten traition vi haft sedan länge. Nu längtar jag såå inför att klä granen. Kulorna vi valde i år är väldigt fina! Fast det har dom i och för sig varit varje år :P

Jag såg en jättefin mössa på Indiska idag också, fick pengara av mamam så ska åka in och köpa den någon dag. Varje år under natten mellan den 5e och 6e december kommer Nicolaus, en typ tomte, om man har putsat sina skor. Även detta en liten söt tradition vi haft sedan vi var små. I år höll vi nästan på att glömma det, så att vi fick idag iställer välja en varsin grej  i stan. Taaack snälla mamma, för att du är såå snäll! Eller tack Nicolaus egentligen, det var ju hans idé eftersom att han inte kom eller hur ? :P

Tacka mamma och Lise för en mysig dag kan jag ju i alla fall göra. Tack ♥

Väl hemma hade pappa lagat en god middag, var väldigt hungrig efter en dag på stan så det var mumsigt!

Helene



Nu äntligen bloggar jag, det har legat som en klump i magen





Okej, jag vet att jag suger på att , helt enkelt inte en grej för Helene. Drar mig bara för att göra det nu eftersom att jag inte gjort det på ett tag.

Jag har i alla fall haft en bra tid sedan jag kom till Sverige igen. Kan säga att det var KAOS innan jag skulle lämna London. All packning säger jag bara! Gråten i halsen + avskedet från Tom och Matilda, inte lätt! Till slut löste allt sig någorlunda och jag kom på planet OCH landade. Sååå skönt! Det värsta jag vet är att flyga! 00.25 den 21 november landade jag på svensk mark igen efter ett antal månader i London. Mamma, pappa och Lise var alla med och mötte mig på Arlanda. Kändes såå bra att se dom igen!
Den halgen sedan bestod mest av att umgås med familjen och träffa kusiner. Hade en jättemsig helg!

Har ju inget fast jobb nu, men det är vääldigt skönt att bara ta det lugnt, göra det man känner för och hela tiden nästan kunna anpassa sig om man ska träffa någon. Jag har ju tiid! Jobbade ganksa mycket i London, så det har varit underbart att kunna ta sovmornar och bara "glida runt".

Jag har tänkt mig att bli lite av en hemmafru här hemma. Städa, fixa, laga mat, stryka osv. Mamma blir glad!

Annars har jag hunnit med lite andra saker också under min tid här hemma. Slingat + klippt håret, träffat kusiner flera gånger om, middag med vänner, hjälpt mormor på julmarknad, varit barnvakt, tillbringat dagar i staden, julbakat, varit på IKEA, ja, nu kan jag för tillfället inte komma på så mycket, men jag har i alla fall haft bra dagar här i Sverige.

Nu ska jag joina kudden min, imorgon ska jag spana in Evelinas nya lya!

Lots Of Love
Helene

RSS 2.0