badning x 2

Har varit en väldigt skön dag idag, med solning och badning nere vid båten tillsammans med Jessica. Jag har lyckats bränna mig på benen av alla ställen, är knallröd! Hoppas det lägger sig till imorgon. Det är i alla fall rikigt varmt i vattnet nu ju! Det har gått så fort, för en vecka sen var det inte alls lika varmt!

Vid kvart över sju mötte jag och Lise Filippa nere vid abborreberget, där Isabelle och Richard i övrigt också var. Tog oss ett kvällsbad, sedan satt vi på klipporna och pratade en stund, hemma innan nio, då jag kollade på morden i midsomer.

Imorgon har jag inte så mycket planer, men har lite saker som jag måste få gjort. Vädret ska ju i alla fall bli sämre, vilket faktiskt är lite skönt tycker jag. Sol är underbart, men värmen som har varit är lite väl varm :$

Juste! Camilla mailade mig igår, hon berättade att dom ska till Jersey i slutet av September och att jag också ska med, som barnvakt. Det blir nog kul! Bara 40 dagar kvar nu! Neervöst!

SOV SÖTT// Helene

090629

Sagt och gjort. Var uppe åtta imorse för att ut och gå med mamma. Måste säga att det är väldigt duktigt av mig. Åtta liksom, det är måndag och jag är ledig!? Kan ju säga att jag var trött, kunde inte somna igår och kollade på klockan sista gången vid 03.15. Hatar när det inte går att somna, det var så varmt och där låg jag under mitt varma duntäcke, inte ett dugg skönt!

Har idag varit en sväng vid barkarby och outlet. Skulle kolla på en mindre resväska, som kan passa bra som handbagageväska, men det var så utplockat, så tänkte åka tillbaka någon annan dag i veckan. Gick runt lite, kollde lite olikar affärer, sen gick jag inte på KappAhl, för kom ju på att Evelina jobbade! Så när hon sen hade rast åkte vi till donken, köpte mig två cheese, sedan satte vi oss under ett parasol.

Kände idag att jag inte orkade vara i solen, men nu känner jag hur det dåliga samvetet kruper sig på, så får väl ta att gå ut ett tag. Kan väl kanske lägga mig i hängmattan eller nått :) Ikväll kommer moster, morbror och mormor, morfar är ju redan här. Vi ska äta schnitzel, gott gott!

Hörs kanske senare!

//Helene

 


Sjön suger

Gick bra att jobbba idag, lagom mycket folk, såädr att det finna att göra hela tiden, men ändå inte jobbar häcken av sig. Dock, blev det inte lika kul att meddela kunderna att bensin hade tagit slut, vi är ju ändå trots allt en bensinmack. Men vad finns att göra, det har varit flera kanondagar, och folk vill ut på sjön. Jag förstår dom! Johan Q åkte förbi också med sin båt. Kul kul!

Familjen verkar ha haft en väldigt bra dag på sjön också, träffat vänner och varit vid lagunen. Jag vill också dit!

Ska kolla på någon dvd eller nått nu tänkte jag, sen sova. Om det blir enligt planerna så ska jag ut och gå med mamma imorgonbitti.

Puss och Kram
//Helene

Jag är så avundsjuk...

Goddag!
Idag jobbar jag mellan tre och åtta på båtmacken. Jag är avundsjuk på min familj som äta ute på sjön och har det bra. Slut.

//Helene




Thanks :)

Min morfar bor i Österrike, så honom träffar jag inte allt för ofta, men just nu är han i Sverige. Han kunde inte komma till min studentdag så han ville ge mig en present nu istället, så idag gav han mig pengar, vilket är mycket bra just nu, håller på att spara lite nämnligen. Jag vill bara tack honom för dom! Tack så jättemycket!

När jag ändå jåller på att tacka, kan jag tack Lise för goodiebagen jag fick av henne. Hon jobbar på mitt gamla jobb i kungsan, och det blev kvar påsar från Glamour stiletto run, så jag fick en ;) Innehållet var bla, en tygväska, ett pilgrim-halsband, rabatt på skor, scarf, bok, provparym osv. Tack för det!

Nu ska jag sova. Imorgon jobbar jag, men börjar inte fören 15.00.

//Helene


Hipp hipp hurra!

Med en enkel tulipan på din bemärkelsedag, vill jag gratulera, nanana....osv. ;)

GRATTIS BÄSTA MARTINA OCH MIN FINA KUSIN VITAMIN PÅ DIN 18 ÅRSDAG!!! I ♥ U

18 =
TA KÖRKORT
GÅ UT PÅ KROGEN
KÖPA ÖL, CIDER OSV.
BLI MYNDIG
INGEN SMÅFJÄRT LÄNGRE


Visst är hon snygg, min kusin ?!



Myspys

Hejsan i kvällssolen!

Idag har jag varit i Kungsan med Evelina och haft det mysigt. Köpte jordgubbar och bigaråer på hötorget, sedan lite dricka till det. Vi satte oss i gräset med filt och pratade och solade lite. Lise, som jobbar i kungsträdgården kom förbi oss med havrebollar också, jättegoda! Var väldigt mysigt måste jag säga, och inte alls så varmt som alla tror. Visst var det varmt men det fläktade, så det var helt lagom! Dagens lunch sen bestod av mjukglass med nötkross, den perfekta sommarlunchen, hihi...!

Gick förbi h&m och åhléns på hemvägen sen en snabbis. Sedan åkte vi hem, och på tåget mötte vi Matte och Staffe också ;)

Jag, Lise, Love och hans brorsa Marc tog ett kvällsdopp nu på kvällen vid bonäs, kallt måste jag säga. Tycker nästan det var varmare för ett par dagar sedan, konstigt!

Nu ska vi tjejer i familjen äta en sen middag! Sen kommer morfar ikväll också.
Ha en bra fredagskväll!

//Helene

Idag bjuds på lite bilder också ;)














Grattis...!

Grattis Lovis på din födelsedag...! Hoppas du uppskattade min present ;)




Det gick i ett...!

Jag är helt slut nu. Har jobbat häcken av mig känns det som. Var hur mycket som helst att göra nere vid macken idag. Tiden bara flög förbi kändes det som, men oj var trött jag blev!

Gårkvällen med Isabelle var väldigt mysig, vi gick upp till Hemköp och köpte lite gott sedan kollade vi på miss Marple. Satte på en film senare också, Pip-larssons, haha, men faktiskt lite kul att se ;). Låg och pratade en bit in på natten och vakande vid elva idag. Jag är glad att jag har dig Isabelle, mysigt att bara prata massa ibland!

Jag skulle egentligen gått upp vid halv åtta idag och sjunga för Love som fyller år, men jag vaknade inte av min väckarklocka, så det blev inte så. Men men... han står nog ut ;)

Imorgon ska jag inte jobba...! Såå skönt!

//Helene

Uppe med tuppen

Mamma väckte mig vid 7,45 idag, och vid 8,10 var jag uppe! Det tycker jag var duktigt av mig med tanke på att jag inte skulle jobba eller någonting. Vi tog sen en dryg timmes promenad, i början var det skönt, men efter ett tag började solen värme rejält = väldigt varmt! Hemma igen tog jag cykeln upp till Hemköp för att handla lite frukost åt oss. Skönt att sitta ute och äta frukost faktiskt.

Nu vaknade jag just efter att ha sovit en timme i solstolen, dock kan jag inte se att jag fått någon färg. :( Trist...! Kankse kommer frammåt kvällskvisten =)

Igår kväll var jag och Mamma vid Stinsen, fick ju en shoppingrunda när jag fyllde år, så "använde" den igår. Var i stort behov av ett par nya leggings, så det blev två par sånna, en tunika, några t-shirtar, samt långärmad t-shirt och en jacka/fintjöja. Fina saker...!
Vid nio blev det middag, en bulgursallad framför morden i midsommer =)

Juste, en annan sak också. Igår ringde Erik mig och frågade om jag kunde jobba lite. Såklart säger jag ju ja, kan dock ångra mig lite nu i efterhand, ska ju bli så fint väder i helgen också, men men, pengar behövs! Så imorgon, torsdag jobbar jag från 15, sen lediga fredag för att kunna träffa Evelina, jobb lördag och söndag, öppning till stängning tror jag. Så om ni inte har något för er, kom och hälsa på mig nere vid båtmacken i Stäket ;)

Nu tänkte jag svalka mig en en kall piggelin och ett glas isvatten! Muuumma!
Ha en bra dag!!!


//Helene


Klibbigt

Ligger just nu på altanen för att försöka få lite färg, men det är nästan outhärdligt! Inte en  tendens till lite vind, bara jobbigt varmt nästan. Fast så får man väl inte säga nu när värmen och solen äntligen tittat fram efter så lång tid. Nej nej, jag menar ju att jag älskar hetta, klibbet på ryggen när jag ligger i solstolen är ju helt underbart. ;) Visst?

//Helene


Lillasyster steker på båten, 2008

I love you beautiful friend

Gick nu på kvällen en väldigt härligt promenad med en väldigt härligt person, Evelina! Dessa ljumma sommarkvällar är helt underbara! Mer sånt!

 


     

//Helene

Dom älskar mig

Dom älskar mig. Myggorna alltså. Dom sätter sig på min hud och suger ut mitt blod. Jag får en massa härliga bett som jag kliar sönder. Ibland blir det pinsamt att klia. Tex när jag sitter på tåget själv, då blir det pinsamt med myggbett på skinkorna. Jag är vattkoppsprickig på grund av dem. Jag älskar myggor. Punkt.


Prosit!

Igår stod jobb på listan. Dagen gick fort, väldigt skönt med tanke på alla nysningar jag gav kunderna ;) Förkylningen förvärrades under dagen. Tjihoo, säger jag! Älskar att vara förkyld när det är fint väder. Not!

Nu tänkte vila mig igenom hela dagen, drick mycket te, äta vitlök och halstabbletter så kanske förkylningen är som bortsprungen imorgon. Vore inte helt fel!

//Helene


Midsommardagen

Nu är vi hemma efetr att ha varit i hudik över midsommar. Vi hade en väldigt mysig midsommar, med ja, dans runt midsommarstången, lekar, spel, god mat, bastubadning osv. Jag kom till och med ihåg att plocka sju olika sorters blommor och lägga under kudden. Brukar för det mesta glömma annars.

Vet inte om jag frustit mycket eller om någon lyckats smitta mig, men har åter igen draigt på mig en förkylning, så nu ligger jag med en himla massa kuddar under huvudet och nässdroppar i beredskap, något jag engentligen hatar! Men men... allt för att "få bort" min täppthet.

Imorgon jobbar jag, 10.55 till 18.10, alltså öppning till stängning. Bra och jobba en sändag sådär, blir ju faktiskt 14 timmar minus rasten. Och pengar behövs!

Ska släcka för dagen nu, vill vara pigg på jobbet imorgon! KRAM

//Helene

Juste, vi har tagt lite bilder, men har inte laddat över dom ännu, kankse kommer imorgon!

Lillördag

Hejsan!
Idag har jag också jobbat, en kort dag, 12-17, fast det var ganska skönt för jag är rädd att jag håller på att bli sjuk, är lite hostig och känner av i lluftrören, uschabuscha. Det måste vara vädergudarnas fel, för att det varit så kallt den senaste tiden. Mera soldans kankse behövs?

Har egentligen inte hänt så mycket mer idag, varit hos katterna, lämnade tillbaka linnet jag köpte igår, ätit middag och kollat på miss Marple, en så söt tant! Var förbi inspiration en kortis efter jobbet också, skulle fixa en present åt mamma, men i alla fall, älskar att gå runt på den typen av äffärer, kan kolla igenom varenda grej och gå där i timmar. Hihi...

Imorgon åker vi upp till Hudik efter jobbet, blir där till lördag, ska faktiskt blir trevlig. Tycker det hör till att vara "på landet" på midsommar. Nu tänkte jag kolla på c/o segermyhr. Sov så gott!

//Helene

Här är några bilder från Hudiksvall, 2006





Jag älskar kortspel

Nu är det sovdags för min del, jobbar imorgon mellan 12 och 17. Ganska kort, men skönt dag!

Min chef Sophia ringde mig igår och frågade om jag kunde jobba ett tag idag, så var en sväng på jobbet mellan 8,30 och 13, Det var väldigt skönt att sluta såå tidigt! Annelie och Vendela mötte upp mig på jobbet vid ett sen, så gick vi och åt lunch tillsammans, thaibuffé för min del, jättegott! Sedan kollade vi runt lite på i butikerna i Vällingby tillsammans. Jag köpte mig två par trosor på rea och sedan ett linne! Gulliga som dom var, bjöd dom mig på fika också! Jag får bjuda tillbaka nästa gång!


Ikväll har jag spelat kort med mamma. Spelade rome, som vi gjort de senaste kvällarna. Hur roligt som helst!

Måste tack min fina mamma för det fina linnet jag fick idag också! Taack så mycket mamam <3

Nu ska jag sova. Är kattvakt också, så måste släppa ut katterna innan jag åker till jobbet imorgon.
Puss och god natt!

//Helene


kort sammanfattning av den senaste tiden

Dagarna från studenten fram tills igår har bestått av en himla massa saker. Dagen efter studenten var jag så pass pigg att jag och Lise åkte till Jakan och kollade runt en liten snabbis. Skulle uträtta lite saker, bl a byta en Pandora som jag fick två av. Det var väl inte så illa pinkat för att vara dagen efter studenten va?

Annars har jag sovit ut på dagarna, har varit väldigt skönt! Gick runt i stan med Jessica en dag och "vuxenshoppade", det kändes riktigt bra! Sedan har jag varit på Lidingö, haft släkttäff, kollat i affärer, träffat Evelina, firat födelsedagar osv. 

Sedan måste jag gratta två fina tjejer som fyllt år!
I söndags, den 14e fyllde Vendela 11 år och igår, den 15e fyllde Josefin 19. Stort grattis till er båda!

//Helene


Studenten 090605

Ni behöver inte läsa detta otroligt långa inlägg,menjag kände att jag ville skriva om mina fina studentdag!


6,15 ringde klockan...! Gick upp halv sju och fixade i ordning mig för den stora stora dagen! Hade förberett det mesta, björkris, kamera, presenter, mousserande vin (drick till champagnefrukosten), ballonger osv. Duschade åt lite frukost och sen skjutsade pappa mig till Johan där vi skulle ha vår champagnefrukost. Hann inte vara där skärskilt länge, är ju en tidsoptimist och kom ju då såklart lite sent. Men den stunden jag var där var trevlig. Vi skrev mest i varandras mössor och skålade lite.

Vid 8,30 började vi bege oss mot skolan, haha, en trevlig liten promenad. Det sjöngs och skålades på vägen. Härligt att se ett gäng med studentmössor på sig framför sig och att sedan inse att jag faktiskt är en av dem. Att jag ska ta studenten!

Utanför skolan stod redan alla studenten och var så fina. Sjukt vad många vi är egentligen! Vi började marschera på ett långt långt led ner till aulan med rektorn i topp tillsammans med några trummare typ. Elever från Ekhammarskolan stod och tittade längs kanten när vi kom fram, och jag började då tänka på när jag var på öppethus i UBG innan jag börjat.  Minns då att många elever stod på övervåningen i skolan och tittade ner på oss "nya" elever.

I aulan sjöngs fina sånger och priser& diplom delades ut. Jessica fick ett pris och vann 5000.- och Milander fick pris för årets comeback, han fick 2500.-. Det var han verkligen värd! Det roliga var att jag sa till Jessica precis innan de sa vem som vunnit hennes pris att det säker blir hon, och det blev det också! Duktig hon är vår Jessica!

Rektorn höll tal och "den blomster tid nu kommer" sjöngs (för sista gången!) . Flera kände nog att det hela blev lite sorligt och visst, jag kände av det lite grann, men jag hade nog fortfarande inte fattat att jag satt där i aulan och skulle ta studenten om fyra timmar. Det gick liksom inte ihop. Kändes mer som om att jag tittade på andra som gått till skolan för sista gången.  Helene ta studenten ? Kanske om ett par år, men inte nu.

En kort samling i klassrummet med våra lärare och sedan ner för fotografering med klassen. Allt var väldigt försenat, men vad gjorde det. Tid för att skriva i mössorna fanns ju! Alla var väldigt taggade, och det sjöngs och hade sig i korridorerna! Skolan kändes helt plötsligt inte som en skola längre!

Innan utspringet hade vi ett schema på allting vi skulle hinna. En dag då det inte fanns någon dötid över huvudtaget, allt gick i ett! Direkt efter fotograferingen gick vi vidare till gymnastiksalen där det hade dukats upp med mat, dricka och efterrätt. Alla klasserna fick ett varsitt långbord, och vi hade det mycket trevligt tillsammans! Efterrätten var supergod! Har ingen aning om vad det var för något men nått med jordgubbar, choklad, mousse å så. Väldigt gott i alla fall! Åt inte speciellt mycket av maten, men kände mig ändå mätt efter det jag ätit. Konstigt, men jag hade väl annat att tänka på än att vara hungrig ;)

Dekorationen hade vi ännu inte fixat, så direkt efter lunchen var vi några tjejer och killar som tog tag i det och pyntade till det lite. Det blev väldigt fint måste jag säga. Fast jag gillar ju när det är mycket av allt så fler ballonger och björkris hade jag inte sagt nej till. Men vadå, som om att jag kommer ha roligare med fler ballonger på flaket? Knappast va?

Klockan hade hunnit bli tolv, nu var det nära! En timme kvar! Snart börjar säkert alla människor samlas kring entrén också! Känslorna jag hade timmen innan går inte att beskriva, for så mycket olika tanker i hjärnan på mig, och känslorna var en blandning av det mesta. Hur kommer utspringet att bli exakt? Det gick inte att föreställa sig.

Våra metorer Mocki och Barbro delade ut en ros till oss alla i klassen, med en liten lapp där det stod ett citat. Alla fick sitt eget efter vad de tyckte passade en. Vi blev uppropade en och en och ibland skrattade man åt citatet, för dom var så klockrena eller allmänt roliga. Mocki sa mitt namn och jag gick fram och fick en ros med en lapp där det stod "tama fåglar längtar, vilda flyger", och nu vill jag verkligen att du flyger till London. Någonting sånt sa hon, det var som om jag stängde av och bara kände hur tårarna kom. Var inte alls beredd på det, ingen annan fick tårar över sin lapp, jag kände mig bara som värsta mesen. Klarar inte ens av att få en ros! Minns att jag sa nått i stil med;  "Herregud, varför gråter jag, men det kan jag ju inte göra". Och så torkade jag bort tårarna så gott det gick.

Jag har tidigare skrivit att jag hade gjort ett bildspel till våra lärare som skulle brännas på dvd, så de skulle kunna titta på. Bildspelet blev fint och jag kämpade för att få det gå ihop, men lyckades inte bränna det. Tog då med datorn till skolan för att koppla till projektorn och se det på det sättet, men det gick inte heller, så vår present till lärarna blev kanske inte som tänkt. Jag ställde mig längst fram och förklarade som det var, och att jag skulle skicka dom en varsin dvd, när det funkat att bränna. Sedan gav jag dom en varsin blomma och chokladask, med hälsningen från "era solstrålar".Men jag kände att jag inte kunde prata för mycket, då skulle tårarna komma tillbaka, herreguud, vad var det med mig? Okeej, jag har ibland väldigt lätt för gråt, men genom att bara prata lite...!


Det var nu inte långt innan utspringet och det värsta skulle ske! Säga hejdå till Mocki! Började med att krama Barbro, det var om jag ska vara ärligt inte så känslosamt, vi har ju inte haft henne på samma sätt som med Mocki. Jag var sist ut att krama Mocki, personen innan krmade henne och jag bara kände hur det brast! Det gick inte att få stopp, tårarna forsade och nu grät jag verkligen... Ni vet, så det nästan kommer ljud?! Jag gick fram till Mocki och hon sa; Neej, gråt inte, då gråter jag. Men vad skulle jag göra, det gick inte att få stopp på. Jag fick en lång kram av henne och hon sa hur fin tjej jag var och hur mycket hon skulle sakna oss. Det jag minns att jag gråtandes sa till henne var; utan dej hade det inte alls varit lika roligt...  Mocki du är den absolut bästa läraren jag har haft! Du är världsbäst!

Ner vid entrén var alla taggade, om fem minuter skulle vi springa ut genom dörrarna! Själv kunde jag inte sluta gråta, det kom i omgångar hela tiden. Himla Mockis fel att det blev så mycket tårar! Tur att jag använde mig av vattenfast mascara en dag som denna!


Framför oss börjar det sakta att röra sig och plötsligt går allt i en himla fart. Isabelle och jag sprang ut hand i hand... Jag blev väldigt förblindad av alla människor som stod kring kanterna. Det var så många! Det tog stopp pga av alla människor och jag ser Micke, Annelie, Denise, Vendela och Jennifer, de hängde fina saker runt halsen på mig, och jag ger dem en kram. Det kändes så härligt, men ändå som om att det inte var jag som var i min egen kropp på något sätt. Jag börjar leta efter familjen m.m, och ser mormor med min skylt i handen. Hon ser mig och pekar. Tårarna fortsätter och blir fler. De hänger nallar och blommor kring halsen på mig, och känner att nu ser jag ut som alla gjort tidigare efter utspringet, jag kanske har tagit studenten trots allt? Kamerorna kommer från flera håll, men det var så svårt att få till ett leende. Familjen tror jag ramlat och slagit mig, men icke sa nicke, jag har tagit studenten! Isabelle och Emilie kommer fram till mig, och tårarna har hunnit försvinna! Ännu fler foton tas och snart är det dags för flaket...! Farmor och Mormor är så rädda att jag ska frysa och täcker mig med sjalar och grejer..hihih, söta dom är! På vägen mot flaket möter jag Josefin och Rebecca, det var annars väldigt svårt att hitta sina vänner. Dom var så fina...mina söta blonda tjejer!

Ett snabbt ombyte sker innan flaket och varmare kläder sätts på. Wow! Jag ska upp på mitt eget flak! Minns så väl när jag åkte på kusin Fredrikas flak 2006, så kul det var! Vi åkte runt i stan bland en miljon andra flak! Men sitt eget, det blir en annan känsla. Vi var så fullsmockade på vårt flak att vi omöjligtvis kan ha varit 70 personer, det gick knappt att röra sig! Men vad gör det, när man tagit studenten? Öl och cider hälldes från alla möjliga håll, min mössa är inte direkt vit längre ;) Fast det är ganska härligt, den får mig att tänka på allt underbart den varit med om! Vi åkte runt i kallhäll och Jakobsberg, vad härligt det var! Med överkroppen hängandes över kanten, en cider i handen, på ett högmusikspelande flak med underbara vänner, syster och kusin kunde det inte bli mycket bättre. Att jag hade någon röst kvar överhuvudtaget var väldigt förvånande! Så mycket jag skrek och sjöng!


Mormor hämtade mig, Lise och Sanne i Kungsängen och det första vi gjorde när vi var hemma var att duscha, kläderna och skorna var genomvåta av dricka från flaket. Jag satte på mig min studentklänning igen, som faktiskt är väldigt fin och sminkade mig lite till. Gästerna började komma och när alla hade kommit skålade vi i mousserade rosévin. Då hurrar vi för Helene säger pappa. Nej, men vi sjunger säger någon annan. Micke frågar vad vi ska sjunga och min moster säger; "ja, må hon leva". Haha, ingen direkt studentsång, men fint ändå, jag menar det är ju tanken som räknas! Kallt som det var kunde vi inte sitta ute i trädgården, men vi satte oss på olika ställen i huset, altanen, uterummet osv. Brist på mat hade vi inte! Så olika goda saker vi bjöd på. Tack snälla mormor och farmor som hjälpt oss med allting! Jag plockade på mig en massa olika saker, men det var så svårt att äta, var liksom inge hungrig.


Pappa ställer sig upp och börjar prata lite inför alla, jag tänkte att han kanske ville hälsa alla välkomman eller något.  Men han börjar hålla ett tal, jag minns inte allt han sa, för jag kände vad som höll på att hända. Pappa säger; jag blir nästan lite rörd, så ser jag hur han torkar tårar från ögonen.  Jag blir så rörd att tårarna knappt kan sluta, jag går till pappa och ger honom en stor kram. Aldrig någonsin har jag sett min pappa gråta, det här är det absolut starkaste minne jag har från honom. Det blir så extremt känslosamt när man ser sin pappa gråta, eftersom att det aldrig händer. Bara nu när jag skriver detta känner jag hur tårarna tränger sig på. Pappa, jag älskar dig.


Sedan börjar farmor hålla tal om hur det var lite innan jag föddes och när jag föddes osv. Så fint av dig älskade farmor! Mormor höll ett väldigt gulligt tal om ett stark minne hon har från mig, då jag var ca. 2 år och ute på vandring med henne i skogen. Till detta visar hon några bilder från vår dag. Ni betyder båda så himla mycket för mig ska ni veta <3

Lise kommer fram till mig, smått tårögd och säger att hon inte vill att jag ska åka till London, det kommer bli så tomt. Lätt att hålla sig torr kring ögonen då.  Länge stor vi och kramar varandra. Jag och min älskade lillasyster. Jannica och Marie som sitter precis bredvid oss säger åt oss att sluta, för annars kan det inte heller hålla sig. Tur att det var studenten och helt okej att gråta mycket. Jag kände verkligen vilket huvudvärk jag fick efter alla tårar.

Jag hade paketöppning efter alla studenttårtor osv. Fick en massa fina saker... pandora, thomas sabo, hängmatta, presentkort, mateus porslin, kosta boda vinglas, pengar, pyjamas, londonbiljett, resväska, smycken, carriehalsband, londonguider, vas, champagne osv. Jag är verkligen tacksam för allt jag fått. Tycker det är så himla jobbigt att tacka, vet liksom inte hur mycket man ska tacka. Men hursomhelst så är jag väldigt glad för allt!


Jag mötte upp resten på tåget in mot fabriken vid 10,30. Var ett himla drag på tåget måste jag säga! Herreguud! Men kul var det! Dansade sedan stora delar av kvällen, dock hade jag väldigt ont i mina fossingar så blev vila emellan åt. Vid ca halv tre åkte jag, Isabelle och Johanna hem, tog taxi så det var väldigt skönt. Hoppade av i Kallhäll, ringde till farmor och farfar vid 03,30 och bad om att få sova där. Farmor var vaken och väntade på tidningen så det var inga problem! Hon bäddade och fixade åt mig. Min snälla farmor <3


Trött var jag när farmor väckte mig vid 09,30 och frågade om jag ville åka med dom hem för de skulle till landet. Åkte med dom hem och åt frukost. Hemma var fullt hur. Farmiljen Ericsson hade sovit över!


Egentligen behöver jag inte skriva om min student så detaljerat, jag kommer alltid att minnas denna STORA dag. Fast det kan vara kul att läsa senare ändå, och verkligen känna hur bra dagen var. Jag vill tacka alla fina människor som gjorde min dag! En sorlig men samtidigt den bästa dagen i mitt liv! Dagen då jag tog studenten!

//Helene




Minicomeback

Har inte bloggat jättelänge, men den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge, eller hur? För visst har ni saknat min blogg? Erkänn! Hihih-....

//Helene

Min sista dag som skolelev

Idag har varit en minst sagt fullspäckad dag. Vid nio samlades alla treor vid lillsjön för att ha fångarna på UBG (läs fortet). Det var faktiskt rikigt roligt, även om det regnade en del på slutet. Vissa av grenarna var dock inte så roliga, men men, man kan inte gilla allt...! Kul att göra något tillsammans med klassen såhär på slutet..för slutdet är det ju nu! En dag till kommer jag vara i skolan och det är imorgon, studenten!!! Herreguud!

Iblandkanjag känna irritation av att människor inte känner att de borde ta mer ansvar, det är så lätt att tänka att någon annan fixar det, och så blir det ju faktiskt då. Jag har fixat med flaggor, vattenballonger, present till lärare, bildspel till lärare, björkris m.m. Och detta medan andra inte gör mycket och bara tar sin plats på flaket osv. Jag brukar inte var den som säger till, utan gör saker för att ställa upp. Men idag har jag kännt att det blivigt för mycket! Jag vill också kunna njuta av dessa dagar innan studenten utan en himla stress. Jag vill ju hinna med mitt eget också, så som att packa sakerna jag sk aha med mig imorgon, duscha,  fixa håret, ja, sånna självklara saker... men men, nu är det som det är och jag tänker inte vara bitter! Jag tar ju faktiskt studenten imorgon !!!

Sen vill jag säga att jag inte är arg eller något på nån i klassen, men kan tycka det är tråkigt alla inte känner för att hjälpa til. Jag har haft världens bästa klass och jag kommer sakna den sååå...!


Imorgon är det chamangefrukost hos Johan vid 7,30, alltså upp innan tuppen!

Puss och kram
//Helene

PS. Nästa gång vi hörs, är jag inget skolbarn längre!!!Sjuk!


tisdag

Än så länge fungerar min lista ganska bra, eller allt blev försenat pga av att jag inte orkade upp vid åtta, men bakat det har jag! Smeten var jättegod, så hoppas att den färdiga tårtan också blir det! Egentligen har jag lite bråttom, men jag orkar liksom inte rikigt skynda mig. Måste ta en dusch, hinna till skolan och prata med SYO och sedan träffa Sanne om ca. 40 min! Ändå skönt att solen inte lyser idag, då hade jag haft stress för att vara ute och sola också. Nej, sånt hinner vi inte idag inte!

Hej så länge!

//Helene


Sista måndagen innan studenten

Idag är en dag då jag inte är sugen på att blogga alls, men för att samanfatta det hela så har dagen varit bra. Det har ju varit varmt och skönt! Mocki, världens gulligste och bästa lärare bjöd hela klassen idag på tårta och päroncider (läs pärondryck med ciderkaraktär :P) Tårtan var verkligen huuur good som helst! Senblev det lite sång, då Putte fyllde år.

Hade bilen i skolan så var hemma ganska tidigt, vilket var skönt. Satte direkt igång med att fixa lite inför fredag. Denna gång gjorde jag mina egna servetthållare :P hihi.... de blev rikigt fina...! Sen har jag och mamma handlatlite mer + gjort ännu en paj.

Dagen igår var jätteskön, var ute på sjön i ett antal timmar, och även om jag smörjde in mig så brände jag mig så mycket på ryggen att nattens sömn blev helt förstörd. Plus att jag nu är så röd att jag ser ut som en skär gris på ryggen...inte fint...! Senare på eftermiddagen kom mormor, kusiner, moster, morbror osv. överför att gratulera mig! Åt en mysig middag under markisen på altanen allihop! Även Arilda underhöll och gjorde oss sällskap. Alltid lika trevligt!
Senare åkte vi ner och tog oss ett kvällsdopp, det har faktiskt blivit rikigt varm i vattnet nu! Härligt!

Imorgon är en fullspäckad dag! Måste till skolan och träffa SYO, baka, åka till Jakan och träffa Sanne!


Som jag hoppas det blir...
8.00 Godmorgon!
08.15 Börja baket!
10.00 Göra mig i ordning
11.00 Åka till skolan
12.00 Träffa upp Sanne
12.30 Åka till Jakobsberg
17.00 Sätta igång att baka igen

//Helene

RSS 2.0